De trots van ons ambacht: de eigen slachterij

In het hart van de slagerij: onze eigen slachterij

In het hart van onze slagerij op de Hoogstraat bevindt zich onze trots: onze eigen slachterij. Hier slachten we wekelijks runderen, varkens, schapen, geiten en hanen volgens traditionele methoden. Deze ambachtelijke werkwijze, die door de jaren heen steeds zeldzamer is geworden, is voor ons nog steeds de norm. We zijn er trots op dat we deze traditie kunnen voortzetten in onze eigen faciliteit.

Naleving en kwaliteitscontrole

De gezondheid en veiligheid van onze klanten is onze topprioriteit. Daarom werken we volgens de strikte regels van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) en ondergaan we strenge controles. Voordat we beginnen met slachten, inspecteert een keurmeester de dieren. Na het slachten keurt dezelfde keurmeester het vlees opnieuw. Alleen na goedkeuring beginnen we met het verwerkingsproces om onze overheerlijke producten te bereiden.

Traditie van de huisslachting

De traditie van ‘huisslachtingen’ is een bekend fenomeen in Werkendam en de wijde omgeving. In strenge winters waren boeren vaak afgesloten van de bewoonde wereld en moesten ze hun eigen vee slachten om de winter door te komen. Deze traditie, overgeleverd van onze voorvaders, hebben we met trots voortgezet in onze eigen slachterij.

Voortzetting van de huisslachting

Hoewel de tijden zijn veranderd, is de essentie van de ‘huisslachting’ hetzelfde gebleven. We slachten en verwerken dieren niet meer op boerderijen, maar in onze eigen slachterij. Deze werkzaamheden nemen het hele jaar door een belangrijk deel van onze tijd in beslag.

Informatie en diensten

Als u meer wilt weten over het slachten van uw eigen dieren, neem dan gerust contact met ons op. We geven graag vrijblijvend meer informatie over de mogelijkheden. Bij Slager Van den Heuvel geloven we in open communicatie en uitstekende klantenservice.

Conclusie

De eigen slachterij van Slager Van den Heuvel is het hart van onze ambachtelijke traditie. Met een diepe waardering voor het vak, nauwkeurige naleving van kwaliteitsnormen en een onophoudelijke toewijding aan lokale tradities, blijven we trots onze ambacht dienen. Bezoek onze slachterij om deze bijzondere ervaring zelf te beleven.

© 2023-2024 Slagerij van den Heuvel | Gemaakt met door Altena Websites