De oorsprong van onze kwaliteitsproducten

Kwaliteit begint bij het rund

De basis van ons rundvlees wordt gevormd door de zorgvuldige selectie van dieren uit onze regio. We werken nauw samen met Arnoud Speksnijder Vleesveehouderij V.O.F. uit Werkendam, een betrouwbare leverancier die ons voorziet van vrouwelijke runderen van ongeveer 3 jaar oud. Deze dieren hebben een goed leven gehad, zowel in de wei als op stal. Om de kwaliteit te waarborgen, beheren we ook het transport naar ons eigen slachthuis, waarbij we streven naar minimale stress en optimale rust. Elke week persoonlijk selecteren we de runderen bij onze lokale partner, omdat transparantie en kwaliteit voor ons van groot belang zijn.

Een sterke relatie met onze varkensmester

Ons varkensvlees is het product van een langdurige relatie met varkensmester G. van de Burgwal in Raamsdonk, die ook een vestiging in Den Hout heeft. We slachten wekelijks tussen de 7 en 10 varkens voor onze winkel, waarbij we de dieren verwerken tot vers varkensvlees en diverse soorten worst. Dankzij onze jarenlange relatie met deze varkensmester kunnen we u een superieur stuk varkensvlees aanbieden.

Kippenvlees met een vertrouwd kwaliteitslabel

Hoewel we ons kippenvlees niet zelf slachten, vertrouwen we op onze betrouwbare leverancier, De Waal BV uit Hendrik Ido Ambacht, met wie we al sinds 1962 samenwerken. Zij zorgen ervoor dat we kippenvlees krijgen van kippen die goed verzorgd zijn. Ons assortiment omvat een breed scala aan kipproducten, zoals poten, filet, drumsticks, vleugels, lever en dijen.

Authenticiteit in onze eigen worstenmakerij

We zijn er trots op dat we in onze eigen worstenmakerij nog steeds onze worsten en vleeswaren maken. Hier maken we onder andere rookworst, kookworst, leverworst, boterhamworst, bacon, rookvlees en meer. We hebben ook wekelijks eigengemaakte gehaktballen, frikandellen en gehaktstaven.

Onze unieke benadering: zelf slachten

Wat onze slagerij onderscheidt, is dat we nog steeds zelf onze dieren kopen en slachten. We bezoeken wekelijks boeren om ongeveer 2 runderen en 10 varkens te kopen. Dit proces vindt plaats in onze eigen slachterij, achter de winkel. Het is deze toewijding aan het proces en onze zorg voor de dieren die de kwaliteit en kracht van onze producten bepalen.

© 2023-2024 Slagerij van den Heuvel | Gemaakt met door Altena Websites