• slider-historie-01

Op 01-01-1920 begon Willem van den Heuvel een slagerij aan de Hoogstraat 75 in Werkendam. Dit was een winkeltje met een kleine worstmakerij. Hij kon daar zijn kostje verdienen, maar hij krijg verkering en trouwde in januari 928 met Sjaantje Ippel. Op 01-02-1928 kochten ze een pand op Zevenhuizen 8 in Werkendam en realiseerden daar een nieuwe slagerij/worstmakerij met een eigen slachtplaats. Ze kregen samen acht kinderen, waarvan er een ook slager werd, te weten: Cornelis Wouter oftewel Cees van den Heuvel. Diezelfde Cees heeft de slagersvakschool in Rotterdam doorlopen en daar al zijn papieren en vakdiploma’s behaald. Het was hard werken in die tijd net na de oorlog, maar ze deden dat met veel plezier.

Cees kreeg eind jaren 50 verkering met Adrie van Brakel en trouwden. Ze namen vervolgens op 16-06-1961 de slagerij van vader Willem over en zo was de tweede generatie een feit en ging Cees met Adrie verder de zaak uitbouwen. Er werden twee zonen geboren, te weten: Gerard en Wim, die beide opgroeiden in en tussen het vlees. Nog steeds op de locatie Zevenhuizen 8, waar een woonhuis was, inclusief slagerij/worstmakerij en een eigen slachtplaats. Ook Gerard wilde slager worden en dat gebeurde uiteindelijk ook. Hij ging naar de slagersvakschool, eerst twee jaar in Breda (op de brommer) en daarna nog vier jaar naar Tilburg. Broer Wim wist niet wat hij wilde worden en kwam van school af zonder werk. Pa (Cees) zei: ,,niet op bed blijven liggen Wim, kom mij maar mee helpen tot je ander werk hebt.” Zo gebeurde het dat Gerard achterin de zaak kwam te werken en zich voornamelijk bezig hield met worst maken, slachten en verdere vlees verwerking en Wim zijn draai in de winkel had gevonden, een prachtige verdeling. Omstreeks 1978/1979 deden Gerard en Bert Goes, die toen bij ons werkte, mee aan verschillende vakwedstrijden. Met de recepten van opa Willem, werden met verschillende soorten worst mee gedaan en ook vele prijzen gewonnen. Zo werd ook de leverworst ingezonden en daar werd zelfs een gouden medaille mee behaald. Precies in die tijd kwam Prins Claus op werkbezoek in de wijk Zevenhuizen en vader Cees trok de stoute schoenen aan en overhandigde de Prins een gouden leverworst, de pers was daarbij aanwezig en de volgende dag stonden er foto’s in de krant, met het gevolg een ware run op de leverworst van Ceeske.

Inmiddels is Gerard ook getrouwd, met Gitte de Vries. Gestaag groeide de slagerij verder uit, totdat er plannen werden gemaakt om te gaan verbouwen, maar op Zevenhuizen was niet zoveel ruimte meer, dus werd er naar een ander pand uitgekeken. Het nieuwe pand werd uiteindelijk gevonden, op de Hoogstraat 80 in Werkendam en daar werd een compleet nieuwe slagerij/worstmakerij en een eigen slachthuis gebouwd, welke op 22-11-1986 officieel geopend werd.

Op 04-02-1994 deed Cees een stapje terug en verkocht de zaak aan zijn zonen Gerard en Wim, die gezamenlijk de zaak verder uitbreidden. De derde generatie was een feit. Inmiddels waren er bij Gerard ook drie kinderen geboren en warempel er zat ook een slager tussen, te weten: Cornelis Willem van den Heuvel. Hij leerde eerst voor timmerman en slaagde daar uiteindelijk ook voor, maar toch is hij in de voetsporen van zijn vader getreden en zo werd hij dus ook slager. Hij heeft zijn vakdiploma gehaald in Best en werkt inmiddels al weer tien jaar in de zaak. Sinds 01-01-2013 is hij mede eigenaar geworden in de slagerij en zo is de vierde generatie een feit.

Slagerij C.W. van den Heuvel en Zn.

Hoogstraat 80

4251 CN Werkendam

Nederland

 

Tel: 0183-501594

E-mail: info@slagerijvdheuvel.nl

Openingstijden

Maandag 8:00 - 17:30
Dinsdag 8:00 - 12:00
Woensdag 8:00 - 17:30
Donderdag 8:00 - 17:30
Vrijdag 8:00 - 19:00
Zaterdag 8:00 - 12:00
Zondag Gesloten  

© 2018 Slagerij C.W. van den Heuvel en Zn. - Ontworpen en gebouwd door Altena Media